Bakkerbakkers room cake recept

Gepubliceerd op: 19 november 2024

Ingrediënten (voor 8 personen):

  • 200 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 ml bakkerbakkers room
  • Vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen, frambozen)
  • Poedersuiker voor decoratie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
  3. Klop de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel.
  4. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door.
  5. Voeg de bloem, vanillesuiker en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag.
  6. Schep het beslag in de cakevorm en strijk glad.
  7. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  8. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  9. Snijd de cake horizontaal doormidden.
  10. Klop de bakkerbakkers room op tot een stevige room.
  11. Smeer de onderste helft van de cake in met de helft van de bakkerbakkers room.
  12. Leg hierop een laag vers fruit.
  13. Smeer de bovenste helft van de cake in met de rest van de bakkerbakkers room en leg deze bovenop het fruit.
  14. Bestrooi de bovenkant van de cake met poedersuiker.
  15. Snijd de cake in plakken en serveer op kamertemperatuur.

Serveertemperatuur:

Deze bakkerbakkers room cake wordt het lekkerst geserveerd op kamertemperatuur.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 8 personen.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd voor deze bakkerbakkers room cake is ongeveer 1 uur en 15 minuten (inclusief afkoelen).

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 320 kcal
  • Vet: 17 gram
  • Verzadigde vetten: 10 gram
  • Koolhydraten: 38 gram
  • Suikers: 21 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Zout: 0,5 gram