Aziatische gestoomde vis met gember en sojasaus

Gepubliceerd op: 21 september 2023

Aziatische gestoomde vis met gember en sojasaus

Ingrediënten:

  • 400g verse visfilet (bijvoorbeeld zalm of tonijn)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels verse gember, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel gemalen peper
  • 3 eetlepels gehakte korianderblaadjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de sojasaus, sesamolie, gember, olijfolie, knoflook, sesamzaadjes, zeezout en peper in een kom.
  3. Leg de visfilet in een ovenschaal en giet het sausmengsel eroverheen. Zorg ervoor dat de visfilet helemaal bedekt is.
  4. Bak de vis in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de vis gaar is.
  5. Garneer met korianderblaadjes en serveer direct.

Aantal personen:

4

Kooktijd:

20 minuten

Calorieën en voedingswaarde:

Elke portie van deze Aziatische gestoomde vis bevat ongeveer 240 calorieën. Het bevat ook een grote hoeveelheid eiwitten, vezels, vitamine B6, vitamine B12, kalium, selenium en fosfor.