Aziatische gestoomde vis met gember en sojasaus
Ingrediënten:
- 400g verse visfilet (bijvoorbeeld zalm of tonijn)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels verse gember, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel gemalen peper
- 3 eetlepels gehakte korianderblaadjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de sojasaus, sesamolie, gember, olijfolie, knoflook, sesamzaadjes, zeezout en peper in een kom.
- Leg de visfilet in een ovenschaal en giet het sausmengsel eroverheen. Zorg ervoor dat de visfilet helemaal bedekt is.
- Bak de vis in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de vis gaar is.
- Garneer met korianderblaadjes en serveer direct.
Aantal personen:
4
Kooktijd:
20 minuten
Calorieën en voedingswaarde:
Elke portie van deze Aziatische gestoomde vis bevat ongeveer 240 calorieën. Het bevat ook een grote hoeveelheid eiwitten, vezels, vitamine B6, vitamine B12, kalium, selenium en fosfor.