Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 gram aardappelen
- 500 gram witte asperges
- 150 gram hamblokjes
- 4 eieren
- 50 gram boter
- 50 ml melk
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.
- Schil de asperges en snijd de onderkant van de asperges af.
- Kook de aardappelen en asperges apart in een pan met ruim water en wat zout. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar en de asperges in 10-12 minuten.
- Kook ondertussen ook de eieren in een aparte pan in ongeveer 8 minuten hard.
- Verwarm de boter en melk in een steelpannetje tot de boter gesmolten is.
- Giet de aardappelen en asperges af en stamp ze fijn met een pureestamper.
- Voeg de warme boter en melk toe aan de puree en roer dit goed door elkaar.
- Breng de puree op smaak met zout en peper.
- Verdeel de hamblokjes over de puree en roer dit er voorzichtig doorheen.
- Verdeel de asperge aardappelpuree over 4 borden.
- Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Leg de plakjes ei bovenop de puree.
- Garneer eventueel met wat extra hamblokjes en verse peterselie.
Serveertemperatuur:
Serveer de asperge aardappelpuree met hamblokjes en ei warm.
Totale tijd:
Ongeveer 30 minuten.
Voedingswaarde per persoon:
- Energie: 430 kcal
- Eiwitten: 16 gram
- Koolhydraten: 45 gram
- Vetten: 20 gram
- Vezels: 6 gram