Asperge aardappelpuree met hamblokjes en ei

Gepubliceerd op: 10 juni 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram witte asperges
  • 150 gram hamblokjes
  • 4 eieren
  • 50 gram boter
  • 50 ml melk
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Schil de asperges en snijd de onderkant van de asperges af.
  3. Kook de aardappelen en asperges apart in een pan met ruim water en wat zout. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar en de asperges in 10-12 minuten.
  4. Kook ondertussen ook de eieren in een aparte pan in ongeveer 8 minuten hard.
  5. Verwarm de boter en melk in een steelpannetje tot de boter gesmolten is.
  6. Giet de aardappelen en asperges af en stamp ze fijn met een pureestamper.
  7. Voeg de warme boter en melk toe aan de puree en roer dit goed door elkaar.
  8. Breng de puree op smaak met zout en peper.
  9. Verdeel de hamblokjes over de puree en roer dit er voorzichtig doorheen.
  10. Verdeel de asperge aardappelpuree over 4 borden.
  11. Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Leg de plakjes ei bovenop de puree.
  12. Garneer eventueel met wat extra hamblokjes en verse peterselie.

Serveertemperatuur:

Serveer de asperge aardappelpuree met hamblokjes en ei warm.

Totale tijd:

Ongeveer 30 minuten.

Voedingswaarde per persoon:

  • Energie: 430 kcal
  • Eiwitten: 16 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Vetten: 20 gram
  • Vezels: 6 gram