Aardappel-broccolisalade met honing-avocadodressing

Gepubliceerd op: 19 september 2024

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram aardappels
  • 250 gram broccoli
  • 2 eetlepels honing
  • 1 avocado
  • 2 wortels
  • 50 gram gemengde sla
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook ze in een pan met ruim water in 10-12 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook deze in een andere pan in 5-7 minuten beetgaar.
  3. Maak de honing-avocadodressing door de avocado te prakken en te mengen met de honing, olijfolie, citroensap en peper en zout.
  4. Schil de wortels en snijd ze in dunne plakjes.
  5. Giet de aardappels en broccoli af en laat ze even afkoelen.
  6. Meng in een grote kom de aardappels, broccoli, wortels en gemengde sla door elkaar.
  7. Giet de honing-avocadodressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
  8. Serveer de aardappel-broccolisalade op kamertemperatuur.

Voedingswaarde (per portie)

  • Calorieën: 300
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Eiwitten: 6 gram
  • Vetten: 12 gram
  • Vezels: 9 gram

Tip: Voeg eventueel nog wat geroosterde pijnboompitten of zonnebloempitten toe voor een extra crunch en smaak.