Kip Teriyaki met Broccoli

52048542996_970b90d961_o

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 kopje rijst
  • 2 kopjes broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Zet apart.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  3. Verhit nog 1 eetlepel olijfolie in dezelfde pan. Voeg de knoflook en gember toe en bak ze gedurende 1 minuut, tot ze geurig zijn. Voeg vervolgens de broccoli toe en bak deze gedurende 3-4 minuten, tot ze knapperig zijn maar nog steeds beetgaar.
  4. Terwijl de broccoli bakt, meng je in een kleine kom de sojasaus en honing tot ze goed zijn gecombineerd.
  5. Voeg de gebakken kip terug in de pan met de broccoli. Giet het sojasaus-honingmengsel erover en roer goed door. Laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen, zodat de saus de kip en broccoli goed bedekt en iets indikt.
  6. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  7. Serveer de kip teriyaki met broccoli bovenop een bedje van gekookte rijst.