Kip Teriyaki met Broccoli
Ingrediënten:
- 2 kipfilets, in blokjes gesneden
- 1 kopje rijst
- 2 kopjes broccoli, in kleine roosjes gesneden
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels honing
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel geraspte verse gember
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Zet apart.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Verhit nog 1 eetlepel olijfolie in dezelfde pan. Voeg de knoflook en gember toe en bak ze gedurende 1 minuut, tot ze geurig zijn. Voeg vervolgens de broccoli toe en bak deze gedurende 3-4 minuten, tot ze knapperig zijn maar nog steeds beetgaar.
- Terwijl de broccoli bakt, meng je in een kleine kom de sojasaus en honing tot ze goed zijn gecombineerd.
- Voeg de gebakken kip terug in de pan met de broccoli. Giet het sojasaus-honingmengsel erover en roer goed door. Laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen, zodat de saus de kip en broccoli goed bedekt en iets indikt.
- Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
- Serveer de kip teriyaki met broccoli bovenop een bedje van gekookte rijst.