Traditionele appelbeignets van oma in een nieuw jasje

appelbeignets-feestdagen

Traditionele appelbeignets van oma

Traditionele appelbeignets van oma in een nieuw jasje en met een vleugje kardemon geeft deze appelbeignet net wat extra's. Appelbeignets zijn natuurlijk lekker met de feestdagen en in de wintermaanden maar u kunt ze natuurlijk ook het hele jaar serveren. Op een verjaardag kunt u zeker met deze appelbeignets voor de dag komen. Eet smakelijk!

ingrediënten

  • Goudreinetten - 4 stuks
  • Bladerdeeg - 1 Pak
  • Suiker - 450 Gram
  • Kaneelpoeder - 1 Eetlepel
  • Kardemon - 1Theelepel
  • Extra nodig:
  • Appelboor
  • Steker van 10 cm
  • Olie om in te frituren - 2 Liter
  • Keukenpapier

Bereidingswijze Appelbeignets:

  1. Neem het bladerdeeg uit de verpakking, laat deze ontdooien en leg alle velletjes bladerdeeg op elkaar.
  2. Rol het vervolgens uit tot één grote lap bladerdeeg van ongeveer 2 millimeter. Steek 24 cirkels uit het bladerdeeg.
  3. Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd de appels in gelijke plakken van ongeveer 1 tot 1,5 centimeter.
  4. Meng de suiker met het kaneelpoeder en de kardemon.
  5. Verdeel over de helft van de cirkels de plakken appel en vul de gaatjes met kaneel-kardemonsuiker.
  6. Bestrijk de zijkanten met water en leg de andere deegcirkels er op. Druk de randen goed aan.
  7. Verhit de olie op 180 ºC. Bak de appelbeignets, draai deze tijdens het bakken af en toe om in ongeveer 6 tot 7 minuten.
  8. Laat de appelbeignets uitlekken op keukenpapier en wentel ze door de rest van de kaneelsuiker.

Tips:

  1. ook heel lekker met verse plakken ananas

Traditionele appelbeignets van oma in een nieuw jasje en met een vleugje kardemon geeft deze appelbeignet net wat extra’s. Appelbeignets zijn natuurlijk lekker met de feestdagen en in de wintermaanden maar u kunt ze natuurlijk ook het hele jaar serveren. Op een verjaardag kunt u zeker met deze appelbeignets voor de dag komen. Eet smakelijk!