Tonijn in bladerdeeg

Tonijn in bladerdeeg

Bladerdeeg met tonijn is lekker als hapje voor je vriendinnen of collega’s. Maar je kunt het ook maken samen met bijvoorbeeld salade en aardappels. De bladerdeeghapjes met tonijn kunnen zo ook een hoofdmaaltijd worden.

Benodigde ingrediënten:

  • 1 ei
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 pakje roomkaas
  • een paar druppels citroensap
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • een snufje peper
  • een snufje zout

Bereidingswijze Tonijn in bladerdeeg:

  1. Laat indien nodig de tonijn uitlekken
  2. Verwarm de oven voor op 180 Cº
  3. Vet alvast een bakplaat in
  4. Meng tonijn, roomkaas, citroensap, italiaanse kruiden, peper en zout door elkaar in een kom.
  5. Neem het bladerdeeg en doe een beetje van het tonijnmengsel op elk velletje.
  6. Vouw de vier punten naar elkaar toe en maak zo van elk vel een pakketje. Druk de randjes goed dicht.
  7. Kluts het ei en besmeer elk pakketje met eigeel.
  8. Zet de pakketjes op de ingevette bakplaat in de voorverwarmde oven.
  9. Zet de pakketjes op de ingevette bakplaat in de voorverwarmde oven.

Tips:

  1. Gebruik bakpapier om de pakketjes op te leggen; zo hoef je minder schoon te maken.