Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

Wie kent ze niet? Heerlijke saucijzenbroodjes, die je bij elke bakker en supermarkt kunt vinden. Met dit recept kun jij je eigen heerlijke saucijzenbroodjes maken. Het recept is goed voor 6 saucijzenbroodjes.

Benodigde ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram bladen bladerdeeg, ontdooid
  • Een halve kopje gesnipperde ui
  • 3 eetlepels zachte mosterd
  • 2 theelepels gehakte verse tijm
  • 1 theelepel fijngehakte verse salie
  • Een kwart theelepel gemalen rode peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt met ui, tijm, salie en rode peper in een kom. Hou dit mengsel apart.
  2. Rol een blad bladerdeeg uit op een oppervlak bedekt met bloem. Verdeel het deeg in twee lange rechthoeken . Doe hetzelfde met het andere blad bladerdeeg.
  3. Borstel iedere rechthoek met twee theelepels mosterd. Snij verticaal zes stroken met een breedte van ongeveer vier centimeter. Plaats op iedere strip een theelepel van het gehaktmengsel.
  4. Rol de strippen in de lengte op en druk de naad even aan. Leg de rollen met de naad naar beneden op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  5. Plaats de bakplaat in de oven gedurende twintig minuten. Haal de bladerdeeghapjes uit de oven tot ze goud zien. Laat ze dan vijf minuten afkoelen en serveer.

Tips:

  1. Bestrooi de hapjes met wat geraspte kaas voor ze de oven ingaan.