Wie kent ze niet? Heerlijke saucijzenbroodjes, die je bij elke bakker en supermarkt kunt vinden. Met dit recept kun jij je eigen heerlijke saucijzenbroodjes maken. Het recept is goed voor 6 saucijzenbroodjes.
Benodigde ingrediënten:
- 500 gram rundergehakt
- 500 gram bladen bladerdeeg, ontdooid
- Een halve kopje gesnipperde ui
- 3 eetlepels zachte mosterd
- 2 theelepels gehakte verse tijm
- 1 theelepel fijngehakte verse salie
- Een kwart theelepel gemalen rode peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt met ui, tijm, salie en rode peper in een kom. Hou dit mengsel apart.
- Rol een blad bladerdeeg uit op een oppervlak bedekt met bloem. Verdeel het deeg in twee lange rechthoeken . Doe hetzelfde met het andere blad bladerdeeg.
- Borstel iedere rechthoek met twee theelepels mosterd. Snij verticaal zes stroken met een breedte van ongeveer vier centimeter. Plaats op iedere strip een theelepel van het gehaktmengsel.
- Rol de strippen in de lengte op en druk de naad even aan. Leg de rollen met de naad naar beneden op een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Plaats de bakplaat in de oven gedurende twintig minuten. Haal de bladerdeeghapjes uit de oven tot ze goud zien. Laat ze dan vijf minuten afkoelen en serveer.
Tips:
- Bestrooi de hapjes met wat geraspte kaas voor ze de oven ingaan.