Knakworstjes in bladerdeeg – het klassieke hartige feesthapje. Wie kent ze niet? Onze lijst zou niet compleet zijn zonder dit snelle, lekkere recept. Knakworstjes in bladerdeeg is een klassieker onder de hartige feesthapjes en is super gemakkelijk te maken.
Ingrediënten
- 1 ei
- Pakje bladerdeeg
- Miniknakworstjes - 1 blik
- N.B. Je kunt zoveel stuks maken als je wilt. Per 10 (mini)worstjes heb je meestal 5 velletjes bladerdeeg nodig.
Bereidingswijze Knakworstjes in bladerdeeg:
- Als je bevroren bladerdeeg hebt gekocht, ontdooi het dan als eerste.
- Verwarm de oven voor op 200 Cº.
- Snijd de velletjes bladerdeeg door de helft.
- Leg op elk velletje een knakworstje diagonaal over het vierkant heen.
- Vouw twee punten over het worstje heen, zodat aan beide kanten nog een stukje worst uitsteekt.
- Klopt het ei los en bestrijk het deeg ermee.
- Bak de hapjes in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn (ongeveer 16 minuten).
Tips:
- Leg een plakje kaas op de worstjes voordat je ze dicht vouwt voor extra vulling.
Bladerdeeg met knakworst is de standaardvulling. Maar andere vullingen of variaties met knakworst kunnen ook heel lekker zijn. Wat hebben jullie al eens geprobeerd?