Kabeljauwfilets in bladerdeeg

Kabeljauwfilets in bladerdeeg

Soms is een stevige snack best op zijn plaats. En met dit lekkere recept voor kabeljauw in bladerdeeg komt de echte visliefhebber wel aan zijn trekken. Met kabeljauw, bladerdeeg en een paar andere eenvoudige ingrediënten maak je in een handomdraai een lekker tussendoortje. Geniet ervan!

Dit recept is voor twee snacks/personen.

Benodigde ingrediënten:

  • 1 ei(geel)
  • 4 velletjes bladerdeeg
  • 2 kabeljauwfilets
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 1 grote vleestomaat
  • 1 kleine prei
  • 1,5 el citroensap
  • olijfolie
  • zout en peper
  • paneermeel

Bereidingswijze Kabeljauwfilets in bladerdeeg:

  1. Laat de kabeljauw en het bladerdeeg ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 Cº.
  3. Snijd de tomaat in plakjes en de prei in ringetjes.
  4. Verwarm ongeveer 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin (op gemiddeld vuur) een paar minuten lang de preiringetjes met het citroensap en een snufje zout & peper.
  5. Neem twee velletjes bladerdeeg en strooi er wat paneermiddel overheen.
  6. Leg nu de kabeljauwfilets op het bladerdeeg en bestrooi ook deze met een snufje zout en peper.
  7. Verdeel de prei over de twee filets en strooi de kaas erbovenop.
  8. Leg tenslotte de plakjes tomaat erop.
  9. Neem de overgebleven twee velletjes bladerdeeg en leg deze over alles heen. Druk de randjes van de pakketjes goed dicht met je vingers of een vork. Prik wat gaatjes in het deeg.
  10. Bestrijk tenslotte het bladerdeeg met het ei(geel) en zet de kabeljauwpakketjes ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Tips:

  1. Gebruik in plaats van geraspte kaas eens een half pakje boursin.
  2. Als je graag duurzaam eet is het soms moeilijk om goede kabeljauw te vinden. Probeer in dat geval eens koolvisfilet in bladerdeeg uit.