Deze kaasstengels zijn heerlijke bladerdeeghapjes voor bij de borrel. Het recept is bedoeld voor ongeveer veertig porties.
Benodigde ingrediënten:
- 2 bladen bladerdeeg, ontdooid
- 1 groot ei
- Een kwart kop geraspte Parmezaanse kaas
- Een kwart kop geraspte witte cheddar kaas
- 1 eetlepel water
Bereidingswijze Kaasstengels:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol ieder blad bladerdeeg uit tot een rechthoek van 30 bij 45 centimeter op een oppervlak bedekt met bloem.
- Klop het ei samen met het water in een kom. Meng de twee soorten kaas in een andere kom.
- Leg een blad bladerdeeg op het oppervlak dat bedekt is met bloem. Borstel het bladerdeeg met het mengsel van ei en bestrooi het met het mengsel van kazen.
- Bedek het geheel met het resterende blad bladerdeeg. Rol hierover heen met een deegroller om het te verstevigen. Bewerk de randen met een mes om het geheel glad te maken.
- Snij het bladerdeeg in stukken van 30 bij 1 centimeter.
- Draai ieder hapje drie keer tot het een spiraal is. Leg ze op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Plaats de bakplaat in de oven gedurende twintig minuten.
- Haal de kaasstengels uit de oven als ze goudbruin zijn en serveer ze warm op een dienblad.
Tips:
- Het eimengsel kunt u eventueel vervangen door pestosaus.
- De hapjes kunt u voordat ze in de oven gaan bestrooien met sesamzaden of cayennepoeder.