Italiaanse bladerdeeghapjes

Italiaanse bladerdeeghapjes

Italiaanse bladerdeeghapjes zijn niet alleen heel lekker maar ook nog eens heel simpel te maken. Binnen een half uur heeft u de hapjes op tafel staan. Dit recept is voor 4 personen.

Benodigde ingrediënten:

  • 4 velletjes bladerdeeg
  • 4 eetlepels tomatensaus (vers of kant en klaar)
  • 2 mozzarella kaasjes
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 8 eetlepels geraspte belegen of jong belegen kaas
  • zout
  • peper

Bereidingswijze Italiaanse bladerdeeghapjes:

  1. Verwarm de oven voor op ca 220 Cº.
  2. Maak de randen van het bladerdeeg met wat water nat.
  3. Vouw nu ongeveer 1 cm van de rand dubbel en druk ze met uw duim of vork stevig aan.
  4. Snijd 6 plakjes uit een mozzarella kaasje zodat u in totaal 12 plakjes heeft.
  5. Smeer de tomatensaus over het midden van het bladerdeeg uit zo dat de randen nog vrij blijven van saus.
  6. Leg de plakjes mozzarella over de tomatensaus.
  7. Strooi naar gelang uw eigen smaak de Italiaanse kruiden, zout en peper over de ingrediënten.
  8. Bak nu de bladerdeeghapjes af in de voorverwarmde oven in ca. 15 tot 20 minuten totdat de hapjes mooi goudbruin zijn.

Tips:

  1. U kunt in plaats van de tomatensaus ook kleine blokjes verse tomaat gebruiken.