
Italiaanse bladerdeeghapjes zijn niet alleen heel lekker maar ook nog eens heel simpel te maken. Binnen een half uur heeft u de hapjes op tafel staan. Dit recept is voor 4 personen.
Benodigde ingrediënten:
- 4 velletjes bladerdeeg
- 4 eetlepels tomatensaus (vers of kant en klaar)
- 2 mozzarella kaasjes
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 8 eetlepels geraspte belegen of jong belegen kaas
- zout
- peper
Bereidingswijze Italiaanse bladerdeeghapjes:
- Verwarm de oven voor op ca 220 Cº.
- Maak de randen van het bladerdeeg met wat water nat.
- Vouw nu ongeveer 1 cm van de rand dubbel en druk ze met uw duim of vork stevig aan.
- Snijd 6 plakjes uit een mozzarella kaasje zodat u in totaal 12 plakjes heeft.
- Smeer de tomatensaus over het midden van het bladerdeeg uit zo dat de randen nog vrij blijven van saus.
- Leg de plakjes mozzarella over de tomatensaus.
- Strooi naar gelang uw eigen smaak de Italiaanse kruiden, zout en peper over de ingrediënten.
- Bak nu de bladerdeeghapjes af in de voorverwarmde oven in ca. 15 tot 20 minuten totdat de hapjes mooi goudbruin zijn.
Tips:
- U kunt in plaats van de tomatensaus ook kleine blokjes verse tomaat gebruiken.