Gekruide kip in bladerdeeg, heerlijk voor als hapje voor de televisie maar ook als avondeten. De bladerdeeghapjes zijn eenvoudig te maken.
Benodigde ingrediënten:
- 4 vel bladerdeeg, ontdooid
- 1 eetlepel water
- 1 ei
- 4 halve kipfilets
- 2 eetlepels boter
- 100 gram smeerbare knoflook/kruiden boter
- 60 gram gehakte verse peterselie
- Gemalen zwarte peper (optioneel)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 400 °C.
- Klop het ei en het water in een kleine kom met een garde of vork.
- Kruid de kip met de zwarte peper.
- Verhit wat boter in een koekenpan en bak op een middelhoog vuur de kip gaar in 10 minuten.
- Laat vervolgens de kip wat afkoelen en dek deze daarna af op een bord, plaats het bord gedurende 15 minuten in de koelkast.
- Smeer ongeveer 2 eetlepels roomkaas in het midden van het vel bladerdeeg.
- Gebruik ongeveer 1 eetlepel peterselie, bestrooi dit over de smeerkaas.
- Leg vervolgens de kipfilet in het midden van het bladerdeeg.
- Bestrijk de randen van het bladerdeeg met wat eigeel.
- Vouw de hoeken van het vel bladerdeeg naar het midden en sluit het geheel vervolgens netjes af door zachtjes te drukken met de vingers.
- Leg de hapjes met de gevouwen kant naar beneden op een bakplaat en bak de hapjes vervolgens af in 25 minuten tot deze mooi bruin zijn.
Tips:
- Serveer de bladerdeeghapjes met wat tomaten, basilicum en italiaanse dressing.