Een heerlijke vegetarisch bladerdeeghapje gemaakt van spinazie en heerlijke feta kaas. Deze pasteitjes zijn eenvoudig te maken en zijn bovendien ook nog eens goed voor de lijn.
Benodigde ingrediënten:
- 4 vel bladerdeeg, ontdooid
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 kopje verkruimelde feta kaas
- 10 gram bevroren gehakte spinazie, ontdooid en goed uitgelekt
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
Bereidingswijze Feta met spinazie in mini pasteitjes:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit nu de olie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg daarbij de uien toe en bak deze tot ze gaar zijn.
- Voeg dan de spinazie toe en bak deze vervolgens 3 minuten.
- Haal de pan van het vuur en roer dan de kaas en zwarte peper erdoor.
- Laat het mengsel afkoelen tot deze op kamertemperatuur is.
- Gebruik een beetje bloem op een glad oppervlak en vouw het bladerdeeg op.
- Rol het bladerdeeg in een ca 30 centimeter groot vierkant.
- Snijd nu ongeveer 16 gelijke rechthoekige stukken en bestrijk de randen van het bladerdeeg met water.
- Strijk ongeveer 1 eetlepel spinazie mengsel in het midden van elk vierkant.
- Vouw het deeg over de vulling en maak er driehoeken van, druk vervolgens de randen iets in met uw duim.
- Plaats de gevulde pasteitjes op een bakplaat en bak deze vervolgens af gedurende 15 minuten, of tot de pasteitjes goudbruin zijn.
- Haal de hapjes van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster gedurende 10 minuten.
Tips:
- Deze vegetarische pasteitjes kunnen ook bereid worden met vlees. Gebruikt u gehakt, feta en spinazie als vulling. U zult zien dat de pasteitjes met gehakt ook heerlijk zullen smaken.