Feta met spinazie in mini pasteitjes

Feta met spinazie in mini pasteitjes

Een heerlijke vegetarisch bladerdeeghapje gemaakt van spinazie en heerlijke feta kaas. Deze pasteitjes zijn eenvoudig te maken en zijn bovendien ook nog eens goed voor de lijn.

Benodigde ingrediënten:

  • 4 vel bladerdeeg, ontdooid
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 kopje verkruimelde feta kaas
  • 10 gram bevroren gehakte spinazie, ontdooid en goed uitgelekt
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper

Bereidingswijze Feta met spinazie in mini pasteitjes:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit nu de olie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg daarbij de uien toe en bak deze tot ze gaar zijn.
  3. Voeg dan de spinazie toe en bak deze vervolgens 3 minuten.
  4. Haal de pan van het vuur en roer dan de kaas en zwarte peper erdoor.
  5. Laat het mengsel afkoelen tot deze op kamertemperatuur is.
  6. Gebruik een beetje bloem op een glad oppervlak en vouw het bladerdeeg op.
  7. Rol het bladerdeeg in een ca 30 centimeter groot vierkant.
  8. Snijd nu ongeveer 16 gelijke rechthoekige stukken en bestrijk de randen van het bladerdeeg met water.
  9. Strijk ongeveer 1 eetlepel spinazie mengsel in het midden van elk vierkant.
  10. Vouw het deeg over de vulling en maak er driehoeken van, druk vervolgens de randen iets in met uw duim.
  11. Plaats de gevulde pasteitjes op een bakplaat en bak deze vervolgens af gedurende 15 minuten, of tot de pasteitjes goudbruin zijn.
  12. Haal de hapjes van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster gedurende 10 minuten.

Tips:

  1. Deze vegetarische pasteitjes kunnen ook bereid worden met vlees. Gebruikt u gehakt, feta en spinazie als vulling. U zult zien dat de pasteitjes met gehakt ook heerlijk zullen smaken.