Bladerdeeghapjes met pompoen

Bladerdeeghapjes met pompoen

De zomer is weer voorbij, de herfst is begonnen en de winter staat voor de deur. De bladeren zijn weer van de bomen en de zon houdt zich schuil achter dikke wolken. Maar hé – de winter hoeft niet alleen guur te zijn! Het is namelijk het ideale seizoen om je eens lekker een middag in de keuken te verstoppen. En wat past beter bij dit seizoen, dan… de pompoen?

Geitenkaas, pijnboompitjes en pesto

Maak heerlijke pompoen-geitenkaashapjes met bladerdeeg en groene pesto. De zongedroogde tomaten met olijfolie maken het geheel helemaal af. Bladerdeeghapjes zijn nog nooit zo lekker geweest. Wat heb je nodig voor bladerdeeghapjes, gevuld met pompoen en geitenkaas?

Benodigde ingrediënten:

 • 400 gram pompoenvruchtvlees
 • Zachte geitenkaas
 • Pijnboompitjes
 • Olijfolie
 • 4 plakjes bladerdeeg
 • Gedroogde rozemarijn
 • Nootmuskaat
 • Peper
 • Zout
 • Ei

Deze hapjes zijn niet alleen verrukkelijk voor jong en oud: ze zijn ook nog eens hartstikke makkelijk te bereiden. En we gaan je uitleggen hoe.

Bereidingswijze Bladerdeeghapjes met Pompoen:

 1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
 2. Snijd de pompoen door midden, schraap de zaden en draden eruit met een lepel of vork (wat jij het handigst vindt). Wanneer je de pompoen in plakjes snijdt, is het gemakkelijker om de schil er af te halen. Dit kan met een aardappelschilmesje of, wellicht makkelijker, met een dunschiller.
 3. Snijd de pompoen in blokjes. Maak deze niet te klein. Hussel de blokjes door de olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
 4. Bak de blokjes pompoen op 200 °C, ongeveer 35 minuten. Doe dit tot de pompoen zacht is: de blokjes hoeven niet te kleuren.
 5. Stamp 3/4 deel van de pompoenblokjes tot purree en breng dit op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
 6. Versprijd de pompoenpurree over het midden van de plakjes bladerdeeg, welke je van te voren hebt klaargelegd. Laat de randen van het deeg vrij.
 7. Verdeel de blokjes pompoen over de puree. Strooi de rozemarijn erover heen en verkruimel de geitenkaas boven de hapjes.
 8. Kwast de randen van het bladerdeeg in met ei, zodat deze straks mooi bruin worden in de oven.
 9. Bak de taartjes 30 minuten in de oven op 200 °C.
 10. Rooster de pijnboompitjes. Doe dit met een beetje olijfolie in een koekenpan. Pas op! Ze worden snel (te) donker. Het hoeft maar een paar minuten te duren.
 11. Beleg de taartjes 10 minuten voor het einde van de baktijd me de pijnboompitjes.

Tips:

 1. Binnen een kleine drie kwartier kun jij genieten van je zelfgemaakte bladerdeeghapjes, met pompoen en geitenkaas. Geniet er van en eet smakelijk! Pas op, want… ze zijn verrassend lekker. Voor je het weet eet je ze elke dag!