Bladerdeeghapjes met pittige gehakt is niet alleen heel lekker maar is ook heel eenvoudig te maken. U heeft binnen een half uur deze overheerlijke bladerdeeghapjes op tafel staan. De bereidingstijd is slechts 20 minuten en de voorbereidingen slechts 9 minuten.
Benodigde ingrediënten:
- 4 vellen bladerdeeg
- 300 gram gehakt, runder of half om half
- 1 teen fijngehakte knoflook
- 1 ei
- gehaktkruiden
- cayennepeper
Bereidingswijze Bladerdeeghapjes met pittige gehakt:
- Ontdooi wanneer nodig de vellen bladerdeeg.
- Verwarmd de oven voor op 200 Cº.
- Bak nu zonder boter of olie het gehakt aan.
- Voeg de gesnipperde uien en de knoflook toe.
- Voeg naar smaak cayennepeper en gehaktkruiden toe.
- Verdeel het gehaktmengsel op de vellen bladerdeeg en vouw deze vervolgens diagonaal dicht.
- Bestrijk de bladerdeeghapjes met een losgeklopt ei.
- Bak de bladerdeeghapjes bruin in ongeveer 15 tot 20 minuten.
Tips:
- Voeg als extra nog een snufje nootmuskaat en kruidnagel toe.
- Niet alleen met half om half of rundergehakt lekker maar probeer ook eens kalfsgehakt.