Bladerdeeghapjes met monchou kaas, een variatie van moeders recept. Deze heerlijke bladerdeeghapjes zijn zeer makkelijk en snel te maken. De bladerdeeghapjes zijn heerlijk fris en de prei maakt het ook nog eens heel gezond.
Ingrediënten
- Bladerdeeg
- Ei - 1 Stuk
- Dunne plakjes salami
- Monchou (uurtje van tevoren uit de koelkast) - 1 pak
- Knoflookteentjes - 2 stuks
- Prei - 1/4 gedeelte
- Kleine ui - 1 stuk
Instructies
Bereidingswijze voor het mengsel:
- Doe de monchou in een kom.
- Snijdt de ui en de prei fijn en voeg het toe aan de monchou.
- Pers de teentjes knoflook erbij.
- Roer het mengels goed door elkaar met een vork.
Bereidingswijze voor de bladerdeeghapjes:
- Verwarm de over voor op 220 °C.
- Leg op elk ontdooit plakje bladerdeeg een plak salami en snijd de bladerdeeg met salami schuin door midden.
- Smeer op elk driehoekje het mengsel.
- Vouw het bladerdeeg dubbel en druk met een vork langs de zijkanten.
- Klop een ei los in een kommetje en bestrijk de bladerdeeg hapjes met het mengsel.
- Leg de pakketjes op een bakplaat met bakpapier in het midden van de oven.
- Ongeveer 20-25 minuten bakken op 220 graden.
Tips:
- Voor een nog pittigere variant kan je ook peper salami gebruiken i.p.v. gewone salami.
Bladerdeeghapjes met monchou kaas, een variatie van moeders recept. Deze heerlijke bladerdeeghapjes zijn zeer makkelijk en snel te maken. De bladerdeeghapjes zijn heerlijk fris en de prei maakt het ook nog eens heel gezond.