Banketletter

banketletter

Een heerlijke banketletter, niet alleen heerlijk bij Sinterklaas en Kerst maar ook zo bij koffie. Maak nu deze heerlijke banketletter zelf.

Benodigde ingrediënten:

  • 5 Bladerdeeg vellen, ontdooid
  • 1 Ei
  • 1 Pakje amandelspijs
  • Bloem

Bereidingswijze Banketletter:

  1. Gebruik 5 vellen bladerdeeg ontdooid.
  2. Klop het ei helemaal los en voeg de amandelspijs toe, meng de amandelen en het ei tot een mooi geheel.
  3. Strooi wat bloem op een gladde ondergrond en leg de 5 vellen bladerdeeg op elkaar.
  4. Rol de vellen bladerdeeg uit tot een lange plak van ca. 15 x 40 cm. Zorg ervoor dat de vellen niet blijven plakken door regelmatig bloem te gebruiken.
  5. Maak van de amandelspijs een rol van ongeveer 35 cm lang. Gebruik ook hier wat bloem.
  6. Maak het bladerdeeg iets nat met wat water en rol de spijsrol zo op het vel bladerdeeg dat er aan de zijkanten ongeveer 2,5 cm deeg overblijft.
  7. Rol het geheel verder totdat het bladerdeeg strak om het spijs heen zit en vouw daarna de zijkanten dicht.
  8. Rol nu de bladerdeegrol uit to ongeveer 45 tot 50 cm en vouw deze tot een S of de letter van uw keuze.
  9. Leg de banketletter op een bakplaat met de naad naar boven.
  10. Druk nu de naad van de banketletter iets plat en bestrijk de letter met het eigeel wat u heeft losgeklopt.
  11. Prik een aantal gaatjes in de bovenkant van de banketletter.
  12. Verwarm de oven voor op 200 °C
  13. Bak het geheel af in ca. 25 minuten totdat de letter gaar en goudbruin is.

Tips:

  1. Banketletters zijn heerlijk bij de koffie, zowel koud als warm.