
Een heerlijke banketletter, niet alleen heerlijk bij Sinterklaas en Kerst maar ook zo bij koffie. Maak nu deze heerlijke banketletter zelf.
Benodigde ingrediënten:
- 5 Bladerdeeg vellen, ontdooid
- 1 Ei
- 1 Pakje amandelspijs
- Bloem
Bereidingswijze Banketletter:
- Gebruik 5 vellen bladerdeeg ontdooid.
- Klop het ei helemaal los en voeg de amandelspijs toe, meng de amandelen en het ei tot een mooi geheel.
- Strooi wat bloem op een gladde ondergrond en leg de 5 vellen bladerdeeg op elkaar.
- Rol de vellen bladerdeeg uit tot een lange plak van ca. 15 x 40 cm. Zorg ervoor dat de vellen niet blijven plakken door regelmatig bloem te gebruiken.
- Maak van de amandelspijs een rol van ongeveer 35 cm lang. Gebruik ook hier wat bloem.
- Maak het bladerdeeg iets nat met wat water en rol de spijsrol zo op het vel bladerdeeg dat er aan de zijkanten ongeveer 2,5 cm deeg overblijft.
- Rol het geheel verder totdat het bladerdeeg strak om het spijs heen zit en vouw daarna de zijkanten dicht.
- Rol nu de bladerdeegrol uit to ongeveer 45 tot 50 cm en vouw deze tot een S of de letter van uw keuze.
- Leg de banketletter op een bakplaat met de naad naar boven.
- Druk nu de naad van de banketletter iets plat en bestrijk de letter met het eigeel wat u heeft losgeklopt.
- Prik een aantal gaatjes in de bovenkant van de banketletter.
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Bak het geheel af in ca. 25 minuten totdat de letter gaar en goudbruin is.
Tips:
- Banketletters zijn heerlijk bij de koffie, zowel koud als warm.