Appelflappen maken is een aloude traditie. Deze lekkernij wordt al jaren bij de koffie en thee gegeten en is helemaal niet zo moeilijk maken. Want appelflappen maak je met bladerdeeg en dat is overal kant-en-klaar te koop. Leuk om bijvoorbeeld samen met je kinderen te doen. Je vindt hieronder het recept om de appelflappen te bakken.
Benodigde ingrediënten:
- 1 pakje bladerdeeg
- 1 Ei
- 3 grote appels (liefst goudreinet of een andere friszure soort)
- 50 gr. rozijnen
- 40 gr. suiker
- 1 tl. kaneel
- (grove) suiker om mee te bestrooien
Bereidingswijze Appelflappen:
- Ontdooi (indien nodig) het bladerdeeg.
- Verwarm de oven voor op 200 Cº.
- Snijd de appels in kleine blokjes.
- Meng de appelblokjes, rozijnen, suiker en het kaneel goed door elkaar.
- Leg op elk vel bladerdeeg een hoopje van het appelmengsel en vouw het dwars over zodat er een driehoek onstaat. Druk de randen vast.
- Kluts het ei en bestrijk de appelflappen hiermee.
- Bestrooi de appelflappen met de grove suiker.
- Zet ze in de oven. Na zo’n 20 tot 25 minuten zijn je vers gemaakte appelflappen klaar!
Tips:
- ” Voeg naast appel ook eens gedroogde abrikozen of vijgen toe bij het appelflappen maken.