Tonijn bladerdeeg hapjes

Gepubliceerd op: 15 september 2024

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 blikje tonijn op water (uitgelekt)
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/4 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1/4 groene paprika, in kleine blokjes
  • 1/4 gele paprika, in kleine blokjes
  • 1/4 courgette, in kleine blokjes
  • 1/4 aubergine, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1 ei, losgeklopt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
  3. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze glazig.
  4. Voeg de paprika's, courgette en aubergine toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee, tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de tonijn toe en breng op smaak met zout en peper. Bak nog 2-3 minuten mee.
  6. Laat het tonijnmengsel afkoelen.
  7. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Verdeel het tonijnmengsel over de plakjes bladerdeeg, maar laat de randen vrij.
  9. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen, zodat er een klein opstaand randje ontstaat.
  10. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
  11. Bak de tonijn bladerdeeg hapjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig.
  12. Serveer de tonijn bladerdeeg hapjes warm.

Serveertemperatuur

Serveer de tonijn bladerdeeg hapjes warm, direct uit de oven.

Aantal personen

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Totale tijd

De totale bereidingstijd voor dit recept is ongeveer 30 minuten.

Voedingswaarde per portie

  • Energie: 251 kcal
  • Koolhydraten: 24,6 gram
  • Eiwitten: 9,6 gram
  • Vetten: 12,5 gram
  • Vezels: 2,4 gram
  • Natrium: 281 mg