Rijst met koolvis en kokosmelk
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 300 gram rijst
- 4 eieren
- 1 rode peper
- 1 ui
- 2 tomaten
- 200 gram pasta
- 500 gram aardappelen
- 300 gram spinazie
- 2 teentjes knoflook
- 600 gram koolvisfilet
- 400 ml kokosmelk
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze daarna. Snijd de eieren in plakjes.
- Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Verwijder eventueel de zaadjes als je niet van pittig houdt.
- Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Verwarm een grote pan op middelhoog vuur en bak hierin de aardappelblokjes in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin.
- Voeg de gesnipperde ui, rode peper en geperste knoflook toe aan de aardappelen en bak dit nog 2 minuten mee.
- Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en bak dit nog 2 minuten mee.
- Voeg de spinazie toe aan de pan en laat dit slinken.
- Snijd de koolvisfilet in blokjes en voeg dit toe aan de pan. Bak de vis ongeveer 5 minuten mee, totdat deze gaar is.
- Giet de kokosmelk in de pan en laat dit nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Verdeel de gekookte rijst over 4 borden en schep hier het koolvismengsel overheen.
- Leg op elk bord een paar plakjes ei en serveer direct.
Voedingswaarde:
Per portie (1/4 van het recept):
- Energie: 750 kcal
- Vet: 25 gram
- Waarvan verzadigd vet: 15 gram
- Koolhydraten: 90 gram
- Waarvan suikers: 5 gram
- Eiwitten: 40 gram
- Zout: 1,5 gram
Serveertemperatuur:
Dit gerecht kan zowel warm als op kamertemperatuur geserveerd worden.
Totale tijd:
Ongeveer 40 minuten