Rijst met groenten en kip

Gepubliceerd op: 11 januari 2025

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 300 gram rijst
  • 400 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 100 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat het vervolgens afkoelen.
  2. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en marineer het met de sojasaus, olijfolie en wat peper en zout.
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de paprika, courgette, wortel en sperziebonen in stukjes.
  4. Verhit een wokpan op hoog vuur en bak de gemarineerde kipfilet tot het gaar is. Haal het vervolgens uit de pan en zet het even apart.
  5. Verhit opnieuw wat olijfolie in de wokpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit tot de ui glazig is.
  6. Voeg vervolgens de gesneden groenten toe en roerbak het geheel voor ongeveer 5 minuten.
  7. Voeg de afgekoelde rijst en de gebakken kipfilet toe aan de groenten in de wokpan. Roerbak het geheel nog eens 5 minuten.
  8. Breng op smaak met wat extra peper en zout.

Serveren:

Serveer de rijst met groenten en kip warm op een bord of in een kom. Je kunt het eventueel nog garneren met wat verse kruiden, zoals koriander of peterselie.

Serveertemperatuur:

Serveer de rijst met groenten en kip warm, direct na de bereiding.

Voedingswaarde per persoon:

  • Energie: 457 kcal
  • Vet: 9,5 gram
  • Verzadigde vetten: 1,5 gram
  • Koolhydraten: 58,3 gram
  • Suikers: 3,9 gram
  • Eiwitten: 33,6 gram
  • Zout: 1,5 gram
  • Vezels: 6,4 gram

Totale tijd:

De totale bereidingstijd voor dit recept is ongeveer 30 minuten.