Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 witlofstronken (400 gram)
- 4 zalm fillets (600 gram)
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 citroen, in plakjes gesneden
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
Bereiding:
- Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut, tot het begint te geuren.
- Voeg de witlofstronken toe en bak deze 5 minuten, tot ze lichtbruin beginnen te worden.
- Voeg de zalm fillets toe aan de pan, met de huid naar beneden.
- Voeg de plakjes citroen toe en bestrooi alles met tijm, oregano, zout en peper.
- Bak de zalm en witlof nog 5 minuten, tot de zalm gaar is en de witlof zacht is.
- Draai de zalm en witlof voorzichtig om en bak nog 2-3 minuten, tot de zalm aan beide kanten goudbruin is.
- Haal de pan van het vuur en serveer de witlof zalm fillet direct.
Serveertemperatuur:
Serveer dit gerecht warm, direct uit de pan.
Aantal personen:
Dit recept is geschikt voor 4 personen.
Totale tijd:
De totale bereidingstijd voor dit gerecht is ongeveer 15 minuten.
Voedingswaarde (per portie):
- Calorieën: 450
- Vet: 28 gram
- Koolhydraten: 10 gram
- Eiwitten: 38 gram
- Vezels: 3 gram