Recept voor Spitskool en Bonen Pasta

Gepubliceerd op: 30 januari 2025

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 300 gram spitskool
  • 400 gram bonen naar keuze (bijvoorbeeld kidneybonen of witte bonen)
  • 1 rode paprika
  • 400 gram pastasaus
  • 300 gram pasta naar keuze
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse kruiden naar keuze, zoals basilicum of peterselie (optioneel)

Bereiding:

  1. Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de spitskool in dunne reepjes en de paprika in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook.
  4. Voeg de spitskool en paprika toe en roerbak dit voor ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg de bonen en pastasaus toe aan de pan en laat het geheel nog 10 minuten sudderen op laag vuur.
  6. Breng op smaak met zout en peper en eventueel verse kruiden.
  7. Serveer de spitskool en bonen saus over de gekookte pasta.

Serveertemperatuur:

Serveer de spitskool en bonen pasta warm.

Totale tijd:

20 minuten voorbereidingstijd + 20 minuten kooktijd = 40 minuten totale tijd.

Voedingswaarde (per portie):

  • Energie: 520 kcal
  • Vet: 11 gram
  • Verzadigd vet: 1,5 gram
  • Koolhydraten: 80 gram
  • Suikers: 8 gram
  • Eiwitten: 22 gram
  • Zout: 1,5 gram
  • Vezels: 10 gram