Ingrediëntenlijst
- 6 plakjes bladerdeeg
- 3 appels
- 50 gram rozijnen
- 50 gram suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 ei
- 2 eetlepels melk
- Poedersuiker (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
- Doe de appels samen met de rozijnen, suiker en kaneel in een kom en meng goed door elkaar.
- Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg.
- Vouw de plakjes bladerdeeg dicht en druk de randen goed aan met een vork.
- Klop het ei los met de melk en bestrijk hiermee de bovenkant van de appelflappen.
- Bak de appelflappen in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrooi de appelflappen eventueel met poedersuiker voor een extra zoete touch.
Serveertemperatuur
Serveer de appelflappen warm of op kamertemperatuur.
Aantal personen
Dit recept is geschikt voor 6 appelflappen.
Totale tijd
De totale bereidingstijd voor dit recept is ongeveer 30 minuten.
Voedingswaarde
- Calorieën: 180 kcal
- Koolhydraten: 26 gram
- Vet: 8 gram
- Eiwitten: 2 gram
- Vezels: 2 gram