Recept voor Bladerdeeg met Koolvis

Gepubliceerd op: 25 december 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 stukken koolvisfilet (ongeveer 150 gram per stuk)
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei, losgeklopt

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de paprika toe en bak deze mee tot ze iets zachter zijn geworden.
  5. Voeg de gedroogde oregano, basilicum, zout en peper toe en meng goed door elkaar.
  6. Leg de koolvisfilets op een bord en bestrooi ze aan beide kanten met wat zout en peper.
  7. Verdeel het paprika-ui mengsel over de koolvisfilets.
  8. Leg een stukje bakpapier op een bakplaat en leg hier de plakjes bladerdeeg op.
  9. Leg op elk plakje bladerdeeg een stuk koolvisfilet met het paprika-ui mengsel naar boven gericht.
  10. Bestrooi de vis met de geraspte Parmezaanse kaas.
  11. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen, zodat er een pakketje ontstaat.
  12. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
  13. Bak de bladerdeeg pakketjes met koolvis in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveertemperatuur:

Serveer de bladerdeeg pakketjes met koolvis direct uit de oven, zodat ze nog warm en knapperig zijn.

Totale tijd:

30 minuten (inclusief voorbereiding en baktijd)

Voedingswaarde (per portie):

  • Energie: 430 kcal
  • Vet: 24,5 gram
  • Koolhydraten: 22 gram
  • Eiwitten: 31 gram
  • Vezels: 2 gram