Recept: Courgette en paprika taart met bladerdeeg en couscous

Gepubliceerd op: 29 november 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 courgette (ongeveer 250 gram)
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemalen peper
  • 1 theelepel zout
  • 100 gram couscous
  • 150 gram geraspte kaas

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Schil de courgette en snijd deze in dunne plakjes.
  3. Snijd de paprika in kleine blokjes.
  4. Pel de teentjes knoflook en hak deze fijn.
  5. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de courgette, paprika en knoflook voor ongeveer 5 minuten.
  7. Voeg de gemalen peper en zout toe en roer goed door elkaar.
  8. Haal de pan van het vuur en laat het groentemengsel iets afkoelen.
  9. Bekleed een taartvorm met de plakjes bladerdeeg.
  10. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg.
  11. Verdeel het groentemengsel over de bodem van de taartvorm.
  12. Strooi de bereide couscous over de groenten.
  13. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
  14. Bak de taart in ongeveer 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  15. Laat de taart iets afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in punten serveert.

Serveertemperatuur:

Deze courgette en paprika taart is het lekkerst als hij warm geserveerd wordt.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 40 minuten.

Voedingswaarde:

  • Energie: 355 kcal
  • Vet: 22,5 gram
  • Verzadigd vet: 9,5 gram
  • Koolhydraten: 26,5 gram
  • Suikers: 5 gram
  • Vezels: 3,5 gram
  • Eiwitten: 12,5 gram
  • Zout: 1,5 gram