Ingrediënten (voor 4 personen):
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 courgette (ongeveer 250 gram)
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gemalen peper
- 1 theelepel zout
- 100 gram couscous
- 150 gram geraspte kaas
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Schil de courgette en snijd deze in dunne plakjes.
- Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Pel de teentjes knoflook en hak deze fijn.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de courgette, paprika en knoflook voor ongeveer 5 minuten.
- Voeg de gemalen peper en zout toe en roer goed door elkaar.
- Haal de pan van het vuur en laat het groentemengsel iets afkoelen.
- Bekleed een taartvorm met de plakjes bladerdeeg.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg.
- Verdeel het groentemengsel over de bodem van de taartvorm.
- Strooi de bereide couscous over de groenten.
- Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
- Bak de taart in ongeveer 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
- Laat de taart iets afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in punten serveert.
Serveertemperatuur:
Deze courgette en paprika taart is het lekkerst als hij warm geserveerd wordt.
Aantal personen:
Dit recept is geschikt voor 4 personen.
Totale tijd:
De totale bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 40 minuten.
Voedingswaarde:
- Energie: 355 kcal
- Vet: 22,5 gram
- Verzadigd vet: 9,5 gram
- Koolhydraten: 26,5 gram
- Suikers: 5 gram
- Vezels: 3,5 gram
- Eiwitten: 12,5 gram
- Zout: 1,5 gram