Ingrediënten (voor 6 personen):
- 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 100 gram zachte geitenkaas
- 2 eetlepels honing
- 1 ei
- Peper en zout
- Verse tijmblaadjes (optioneel)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de geitenkaas in kleine blokjes en meng dit met de honing in een kom.
- Klop het ei los in een apart kommetje.
- Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel het geitenkaas-honing mengsel over de plakjes bladerdeeg, maar laat de randen vrij.
- Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
- Voeg naar smaak peper en zout toe en eventueel wat verse tijmblaadjes.
- Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen, zodat er een rand ontstaat.
- Bestrijk de bovenkant van de bladerdeeghapjes met het overgebleven ei.
- Bak de bladerdeeghapjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig in de voorverwarmde oven.
- Laat de bladerdeeghapjes even afkoelen voordat je ze serveert.
Serveertemperatuur:
De bladerdeeghapjes kunnen zowel warm als op kamertemperatuur geserveerd worden.
Aantal personen:
Dit recept is geschikt voor 6 personen.
Totale tijd:
De totale bereidingstijd is ongeveer 25 minuten.
Voedingswaarde per portie:
- Energie: 225 kcal
- Koolhydraten: 19 gram
- Eiwitten: 7 gram
- Vet: 13 gram
- Verzadigd vet: 7 gram
- Vezels: 1 gram
- Zout: 0,4 gram