Ovenschotel met kip en groenten

Gepubliceerd op: 4 september 2024

Ingredienten (voor 4 personen):

  • 500 gram kipfilet
  • 500 gram aardappels
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Snijd de courgette, rode paprika en gele paprika in blokjes.
  4. Snipper de ui en pers de teentjes knoflook.
  5. Snijd de kipfilet in blokjes en meng deze met de paprikapoeder, gedroogde oregano en een snufje zout en peper.
  6. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de kipfilet tot deze goudbruin is.
  7. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak deze mee tot de ui glazig is.
  8. Voeg de gesneden groenten toe en bak deze 5 minuten mee.
  9. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en verdeel hierover de aardappelblokjes.
  10. Verdeel hierover het kip-groenten mengsel.
  11. Strooi tot slot de geraspte kaas over de ovenschotel.
  12. Bak de ovenschotel in ongeveer 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Serveertemperatuur:

Serveer de ovenschotel direct uit de oven, op een temperatuur van ongeveer 180 graden Celsius.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd van deze ovenschotel bedraagt ongeveer 45 minuten.

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 450 kcal
  • Vet: 18 gram
  • Verzadigd vet: 8 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Suikers: 5 gram
  • Eiwitten: 35 gram
  • Zout: 1 gram