Knoflookrijst met kip, ei en zalm

Gepubliceerd op: 29 november 2024

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 gram rijst
  • 4 kipfilets (ongeveer 600 gram)
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 4 zalmfilets (ongeveer 600 gram)
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 ui
  • 2 tomaten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het daarna afkoelen.
  2. Snijd de kipfilets in kleine blokjes en bak ze in een pan met wat olie totdat ze gaar zijn.
  3. Klop de eieren los in een kom en voeg hier de geraspte kaas, fijngehakte knoflook en zout aan toe.
  4. Verwarm een pan met wat olie en giet het eimengsel erin. Bak de omelet aan beide kanten totdat hij goudbruin is. Snijd de omelet in kleine stukjes.
  5. Verhit een grillpan en grill de zalmfilets aan beide kanten totdat ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snipper de ui en snijd de tomaten in kleine blokjes.
  7. Verwarm een wokpan met wat olie en fruit hierin de ui totdat hij glazig is. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en bak deze mee totdat ze zacht zijn.
  8. Voeg de afgekoelde rijst toe aan de wokpan en roerbak het geheel totdat de rijst goed warm is.
  9. Voeg als laatste de stukjes omelet en gebakken kipblokjes toe en meng alles goed door elkaar.
  10. Serveer de knoflookrijst op borden en leg hier de gegrilde zalmfilets bovenop.

Serveertemperatuur

De knoflookrijst met kip, ei en zalm kan zowel warm als koud geserveerd worden. Het is dus afhankelijk van persoonlijke voorkeur op welke temperatuur je het gerecht serveert.

Aantal personen

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Totale tijd

De totale bereidingstijd voor dit gerecht is ongeveer 45 minuten.

Voedingswaarde (per portie)

  • Energie: 725 kcal
  • Eiwitten: 50 gram
  • Koolhydraten: 65 gram
  • Vetten: 26 gram
  • Vezels: 4 gram