Knoflookgarnalen met pasta

Gepubliceerd op: 1 februari 2025

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 200 gram pasta
  • 250 gram grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de knoflook, rode peper en ui toe en bak deze voor ongeveer 2 minuten, tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de paprika toe en bak deze mee voor nog eens 2 minuten.
  5. Voeg de garnalen toe en bak deze tot ze roze en gaar zijn, dit duurt ongeveer 3-4 minuten.
  6. Voeg de tomatenblokjes en oregano toe en breng het geheel aan de kook.
  7. Laat de saus sudderen voor ongeveer 5 minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  8. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  9. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng het geheel goed door elkaar.
  10. Garneer met verse peterselie (optioneel).
  11. Serveer de knoflookgarnalen met pasta warm.

Serveertemperatuur:

Serveer de knoflookgarnalen met pasta warm, direct na bereiding.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 2 personen.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 25 minuten.

Voedingswaarde:

  • Energie: 550 kcal
  • Eiwitten: 30 gram
  • Koolhydraten: 70 gram
  • Vetten: 15 gram
  • Vezels: 6 gram