Knapperige knoflook-ui kip

Gepubliceerd op: 11 januari 2025

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Peper naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg deze toe aan de pan. Bak de kipfilet tot deze goudbruin en gaar is.
  3. Snijd ondertussen de knoflook en ui fijn.
  4. Voeg de knoflook en ui toe aan de kip in de pan en bak deze mee tot ze zacht zijn.
  5. Voeg vervolgens de zout, paprikapoeder, tijm, rozemarijn en oregano toe aan de pan en roer goed door.
  6. Voeg de honing, sojasaus en balsamicoazijn toe aan de pan en laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen.
  7. Breng op smaak met peper.
  8. Serveer de knapperige knoflook-ui kip warm.

Serveertemperatuur:

Serveer de knapperige knoflook-ui kip warm.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd bedraagt ongeveer 25 minuten.

Voedingswaarde:

  • Energie: 305 kcal
  • Vet: 14,5 gram
  • Verzadigd vet: 2,5 gram
  • Koolhydraten: 10,5 gram
  • Suikers: 7,5 gram
  • Eiwitten: 34,5 gram
  • Zout: 1,5 gram