Kipfilet met snijbonen

Gepubliceerd op: 8 januari 2025

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 kipfilets (400 gram)
  • 400 gram snijbonen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  3. Voeg de snijbonen toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  4. Breng op smaak met paprikapoeder, tijm, zout en peper.
  5. Haal de snijbonen uit de pan en zet apart.
  6. Verhit de overige olijfolie in dezelfde pan en bak hierin de kipfilets rondom goudbruin.
  7. Voeg de snijbonen weer toe aan de pan en laat het geheel nog ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur.
  8. Controleer of de kipfilets gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als er helder vocht uitkomt, is de kip gaar.
  9. Serveer de kipfilets met de snijbonen en eventueel aardappelpuree of rijst.

Serveertemperatuur:

Serveer het gerecht warm.

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 320
  • Koolhydraten: 10 gram
  • Vetten: 12 gram
  • Eiwitten: 40 gram
  • Vezels: 4 gram

Totale tijd:

25 minuten bereidingstijd, 10 minuten suddertijd.

Tip:

Voor een extra smaakvolle variant kun je de kipfilets marineren in een mengsel van olijfolie, knoflook, paprikapoeder en tijm voordat je ze bakt. Laat de kipfilets dan minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.