Honing-avocado spinaziesalade met zalm

Gepubliceerd op: 9 januari 2025

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 200 gram verse spinazie
  • 200 gram zalmfilet
  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  2. Snijd de zalmfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de zalmblokjes in ongeveer 5 minuten gaar.
  4. Snijd ondertussen de avocado in blokjes.
  5. Maak een dressing door de honing, olijfolie en citroensap te mengen.
  6. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
  7. Doe de spinazie in een grote kom en voeg hier de zalm, avocado en dressing aan toe. Meng alles goed door elkaar.
  8. Verdeel de salade over twee borden en strooi de geroosterde pijnboompitten eroverheen.

Serveertemperatuur:

Serveer de salade op kamertemperatuur.

Voedingswaarde per persoon:

  • Energie: 457 kcal
  • Vet: 33 gram
  • Verzadigd vet: 5 gram
  • Koolhydraten: 13 gram
  • Suikers: 10 gram
  • Eiwitten: 28 gram
  • Zout: 0,9 gram
  • Vezels: 9 gram

Totale tijd:

20 minuten