Ingrediënten (voor 2 personen):
- 200 gram verse spinazie
- 200 gram zalmfilet
- 1 rijpe avocado
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels pijnboompitten
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
- Snijd de zalmfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de zalmblokjes in ongeveer 5 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de avocado in blokjes.
- Maak een dressing door de honing, olijfolie en citroensap te mengen.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
- Doe de spinazie in een grote kom en voeg hier de zalm, avocado en dressing aan toe. Meng alles goed door elkaar.
- Verdeel de salade over twee borden en strooi de geroosterde pijnboompitten eroverheen.
Serveertemperatuur:
Serveer de salade op kamertemperatuur.
Voedingswaarde per persoon:
- Energie: 457 kcal
- Vet: 33 gram
- Verzadigd vet: 5 gram
- Koolhydraten: 13 gram
- Suikers: 10 gram
- Eiwitten: 28 gram
- Zout: 0,9 gram
- Vezels: 9 gram
Totale tijd:
20 minuten