Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 grote courgette
- 4 middelgrote aardappelen
- 1 rode paprika
- 500 gram gehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
- Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak hierin de aardappelblokjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.
- Voeg de ui en knoflook toe aan de aardappelen en bak nog 2-3 minuten mee.
- Voeg nu het gehakt toe en bak dit rul en bruin.
- Snijd de courgette in blokjes en de paprika in reepjes.
- Voeg de courgette en paprika toe aan het gehaktmengsel en bak dit nog 5 minuten mee.
- Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, peper en zout toe en roer goed door.
- Laat het geheel nog 5-10 minuten sudderen op laag vuur, zodat alle smaken goed kunnen mengen.
- Proef en voeg eventueel nog extra kruiden of zout toe naar smaak.
Serveertemperatuur:
Serveer de courgetteaardappel met paprika gehakt warm.
Aantal personen:
Dit recept is geschikt voor 4 personen.
Totale tijd:
De totale bereidingstijd voor dit gerecht is ongeveer 30 minuten.
Voedingswaarde per portie:
- Energie: 380 kcal
- Vet: 20 g
- Verzadigd vet: 6 g
- Koolhydraten: 24 g
- Suikers: 5 g
- Eiwitten: 25 g
- Vezels: 6 g
- Zout: 1 g