Bladerdeegpakketjes gevuld met champignons, paprika, kaas, prei en zalm

Gepubliceerd op: 29 november 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 prei
  • 200 gram zalmfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in kleine blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de champignons en paprika voor ongeveer 5 minuten.
  4. Snijd de prei in dunne ringen en voeg dit toe aan de champignons en paprika. Bak dit nog eens 3 minuten mee.
  5. Snijd de zalmfilet in kleine blokjes en voeg dit ook toe aan het groentemengsel. Breng op smaak met zout en peper en bak nog eens 2 minuten mee.
  6. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
  7. Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het groentemengsel over de plakjes bladerdeeg.
  8. Bestrooi het mengsel met de geraspte kaas.
  9. Bedek de bladerdeegpakketjes met de overige 4 plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed aan met een vork.
  10. Bestrijk de bovenkant van de bladerdeegpakketjes met een losgeklopt ei.
  11. Bak de bladerdeegpakketjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
  12. Serveer de bladerdeegpakketjes warm.

Serveertemperatuur:

Serveer de bladerdeegpakketjes warm, direct uit de oven.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 45 minuten.

Voedingswaarde (per persoon):

  • Energie: 492 kcal
  • Vet: 29,8 gram
  • Waarvan verzadigd vet: 10,4 gram
  • Koolhydraten: 34,2 gram
  • Waarvan suikers: 1,8 gram
  • Eiwitten: 22,8 gram
  • Zout: 1,6 gram