Appel peer banaan gehakt vis

Gepubliceerd op: 15 december 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 500 gram gehakt
  • 400 gram witvisfilet
  • 2 appels
  • 2 peren
  • 2 bananen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Schil de appels, peren en bananen en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  4. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  5. Voeg de stukjes appel, peer en banaan toe aan het gehakt en bak dit mee tot het fruit zacht is.
  6. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, kerriepoeder, gedroogde tijm en oregano toe en meng alles goed door elkaar.
  7. Snijd de witvisfilet in kleine stukjes en voeg dit toe aan het gehaktmengsel.
  8. Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel nog enkele minuten sudderen tot de vis gaar is.

Serveertemperatuur:

Serveer het gerecht warm.

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 450 kcal
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 35 gram
  • Vezels: 8 gram

Totale tijd:

30 minuten

Tip:

Serveer dit gerecht met rijst of quinoa voor een complete maaltijd.