Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 gram gehakt
- 400 gram witvisfilet
- 2 appels
- 2 peren
- 2 bananen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Schil de appels, peren en bananen en snijd ze in kleine stukjes.
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Voeg de stukjes appel, peer en banaan toe aan het gehakt en bak dit mee tot het fruit zacht is.
- Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, kerriepoeder, gedroogde tijm en oregano toe en meng alles goed door elkaar.
- Snijd de witvisfilet in kleine stukjes en voeg dit toe aan het gehaktmengsel.
- Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel nog enkele minuten sudderen tot de vis gaar is.
Serveertemperatuur:
Serveer het gerecht warm.
Voedingswaarde per portie:
- Energie: 450 kcal
- Vet: 20 gram
- Koolhydraten: 35 gram
- Eiwitten: 35 gram
- Vezels: 8 gram
Totale tijd:
30 minuten
Tip:
Serveer dit gerecht met rijst of quinoa voor een complete maaltijd.