Aardappel-courgette gratin met spinazie en paprika

Gepubliceerd op: 19 juli 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 600 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 200 gram spinazie
  • 200 ml crème fraiche
  • 100 ml room
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  3. Snipper de ui en snijd de paprika en courgette in kleine blokjes.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, paprika en courgette tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
  6. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg hierin een laagje aardappelplakjes.
  7. Verdeel hierover het groentemengsel.
  8. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn, eindig met een laagje aardappelplakjes.
  9. Meng de crème fraiche en room in een kom en breng op smaak met peper en zout.
  10. Schenk dit mengsel over de aardappelen en groenten in de ovenschaal.
  11. Bak de gratin in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Serveertemperatuur:

Serveer de aardappel-courgette gratin warm uit de oven.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd bedraagt ongeveer 45 minuten.

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 415 kcal
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 9 gram
  • Vetten: 28 gram
  • Vezels: 5 gram