Aardappel-broccolisalade met honing-avocadodressing
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 500 gram aardappels
- 250 gram broccoli
- 2 eetlepels honing
- 1 avocado
- 2 wortels
- 50 gram gemengde sla
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook ze in een pan met ruim water in 10-12 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook deze in een andere pan in 5-7 minuten beetgaar.
- Maak de honing-avocadodressing door de avocado te prakken en te mengen met de honing, olijfolie, citroensap en peper en zout.
- Schil de wortels en snijd ze in dunne plakjes.
- Giet de aardappels en broccoli af en laat ze even afkoelen.
- Meng in een grote kom de aardappels, broccoli, wortels en gemengde sla door elkaar.
- Giet de honing-avocadodressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
- Serveer de aardappel-broccolisalade op kamertemperatuur.
Voedingswaarde (per portie)
- Calorieën: 300
- Koolhydraten: 45 gram
- Eiwitten: 6 gram
- Vetten: 12 gram
- Vezels: 9 gram
Tip: Voeg eventueel nog wat geroosterde pijnboompitten of zonnebloempitten toe voor een extra crunch en smaak.