Zalm Teriyaki

Gepubliceerd op: 21 september 2023

Voorbereidingstijd: 10 minuten | Kooktijd: 20 minuten | Aantal personen: 4 | Calorieën per portie: 500 kcal | Voedingswaarde per portie: 20g eiwit, 11g koolhydraten, 29g vet

Ingrediënten:

  • 4 stukken zalmfilet, ongeveer 140g per stuk
  • 2 eetlepels teriyaki saus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1/2 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 3 eetlepels verse koriander

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de teriyaki saus, sojasaus, sesamolie, bruine suiker, olijfolie, knoflookpoeder en peper in een kom.
  3. Voeg de zalm filets toe en meng het geheel goed zodat alle filets bedekt zijn met de marinade.
  4. Leg de zalm filets in een ovenschaal en giet de resterende marinade er overheen.
  5. Bak de zalm in de oven gedurende 15-20 minuten totdat de zalm gaar is.
  6. Giet het resterende marinade erover en garneer met sesamzaadjes en koriander.