Recept: Zelfgemaakte Lasagne

Gepubliceerd op: 30 juni 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 gram lasagnebladen
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 wortel, in blokjes
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak

Stap-voor-stap bereiding:

  1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Bak hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  3. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  4. Voeg vervolgens de champignons, courgette en wortel toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe en laat het geheel zo'n 10 minuten sudderen.
  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius.
  7. Breng in een grote pan water aan de kook en kook hierin de lasagnebladen volgens de instructies op de verpakking.
  8. Neem een ovenschaal en bedek de bodem met een laagje van het gehaktmengsel.
  9. Bedek dit met een laagje lasagnebladen en herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laagje van het gehaktmengsel.
  10. Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas.
  11. Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten goudbruin en bubbly in de voorverwarmde oven.
  12. Laat de lasagne even afkoelen voor het serveren.

Serveertemperatuur:

Serveer de lasagne warm, direct uit de oven.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd voor dit recept is ongeveer 45 minuten.

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 600 kcal
  • Koolhydraten: 50 gram
  • Vetten: 25 gram
  • Eiwitten: 40 gram
  • Vezels: 10 gram