Recept voor zelfgemaakte lasagne

Gepubliceerd op: 28 juni 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 gram lasagnebladen
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 wortel
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 200 gram geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Schil de ui en knoflook en snipper deze fijn.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  4. Voeg het gehakt toe en bak deze rul.
  5. Snijd ondertussen de courgette, paprika en wortel in kleine blokjes.
  6. Voeg de groenten toe aan het gehakt en bak deze mee tot ze zacht zijn.
  7. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano en basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  9. Neem een ovenschaal en begin met een laagje van de saus.
  10. Leg hierop een laag lasagnebladen en bedek deze met een laag saus.
  11. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, eindig met een laag saus.
  12. Strooi de geraspte kaas over de bovenkant van de lasagne.
  13. Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

Serveertemperatuur:

Serveer de lasagne direct uit de oven, op een serveerschaal of op de borden.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd voor deze lasagne is ongeveer 1 uur.

Voedingswaarde (per portie):

  • Energie: 540 kcal
  • Vet: 26 gram
  • Verzadigd vet: 11 gram
  • Koolhydraten: 42 gram
  • Suikers: 10 gram
  • Eiwitten: 33 gram
  • Zout: 1,9 gram

Eet smakelijk!