Recept: Rijst met gehakt en avocado

Gepubliceerd op: 25 juni 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 300 gram rijst
  • 400 gram gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 avocado's
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 2 eetlepels honing

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt tot het bruin en gaar is.
  3. Snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg dit toe aan de koekenpan met gehakt. Bak het geheel nog 2 minuten.
  4. Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Voeg de avocado blokjes toe aan de koekenpan met gehakt en knoflook. Bak dit nog 1 minuut mee.
  6. Voeg vervolgens de gekookte rijst toe aan de koekenpan en meng alles goed door elkaar.
  7. Breng het geheel op smaak met zout, peper en honing.
  8. Serveer de rijst met gehakt en avocado direct, eventueel met een frisse salade erbij.

Serveertemperatuur:

De rijst met gehakt en avocado kan zowel warm als op kamertemperatuur geserveerd worden.

Aantal personen:

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd bedraagt ongeveer 25 minuten.

Voedingswaarde per portie:

  • Energie: 550 kcal
  • Koolhydraten: 60 gram
  • Eiwitten: 25 gram
  • Vetten: 22 gram
  • Vezels: 8 gram