Pasta Carbonara Traditioneel
Kooktijd: 10 minuten
Ingrediënten/Benodigdheden:
- 400 gram spaghetti
- 150 gram spekblokjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels roomboter
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak de spekblokjes hierin aan.
- Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee.
- Voeg de roomboter toe en laat deze smelten.
- Voeg de Parmezaanse kaas en de peterselie toe en roer goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de spaghetti in ongeveer 8 minuten gaar in ruim kokend water met zout.
- Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus.
- Roer de saus goed door de spaghetti en serveer direct.
Voedingswaarde per portie (voor 4 personen):
- Calorieën: 590 kcal
- Vetten: 27,1 g
- Koolhydraten: 64,5 g
- Eiwitten: 20,3 g