Knoflookrijst met kip, ei en broccoli

Gepubliceerd op: 7 juli 2024

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gram basmatirijst
  • 4 kipfilets (ongeveer 500 gram)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 200 gram broccoli
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilets in blokjes en bestrooi ze met zout en peper.
  3. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Snipper de ui.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak hierin de kipfiletstukjes goudbruin en gaar.
  5. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  6. Verhit nog een eetlepel olijfolie in dezelfde pan en fruit hierin de knoflook en ui tot ze zacht zijn.
  7. Voeg de gekookte rijst toe aan de pan en roer goed door.
  8. Breek de eieren boven de pan en roer ze door de rijst. Blijf roeren tot de eieren gestold zijn.
  9. Voeg de gebakken kip en broccoli toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
  10. Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en laat deze smelten over de rijst.
  11. Haal de pan van het vuur en laat het gerecht nog even staan zodat de smaken goed kunnen mengen.

Serveertemperatuur

Serveer de knoflookrijst met kip, ei en broccoli warm.

Voedingswaarde per portie

  • Energie: 600 kcal
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 60 gram
  • Eiwitten: 40 gram
  • Vezels: 5 gram

Totale tijd

30 minuten bereidingstijd, 15 minuten kooktijd.

Tip:

Je kunt eventueel nog extra groenten toevoegen aan dit gerecht, zoals paprika, wortel of champignons. Varieer ook eens met verschillende soorten kaas, zoals feta of Parmezaanse kaas.