Knoflook-kaas pasta met tomaat en ui

Gepubliceerd op: 13 juni 2024

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram pasta
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 150 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Parmezaanse kaas)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg hier de pasta aan toe. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes. Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en bak deze voor ongeveer 2 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en bak deze nog eens 2 minuten mee.
  5. Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de koekenpan met de tomaten, knoflook en ui. Meng alles goed door elkaar.
  6. Voeg de geraspte kaas toe en blijf roeren tot de kaas helemaal gesmolten is.
  7. Breng de pasta op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de knoflook-kaas pasta met tomaat en ui direct, bij voorkeur warm.

Serveertemperatuur:

Serveer de knoflook-kaas pasta met tomaat en ui bij voorkeur warm.

Totale tijd:

De totale bereidingstijd voor dit recept bedraagt ongeveer 20 minuten.

Voedingswaarde (per portie):

  • Energie: 560 kcal
  • Eiwitten: 21 gram
  • Koolhydraten: 68 gram
  • Vetten: 21 gram
  • Vezels: 5 gram